Termeni şi Condiții

Cuprins:

 1. Dreptul de autor asupra informațiilor publicate pe site aparține Intreprinderii Individuale Todoran Adrian Liviu
 2. Produsele şi serviciile oferite de I.I. Todoran Adrian Liviu pe site-ul Premama, politica de prețuri
 3. Plata produselor
 4. Livrarea produselor
 5. Informații despre RETURUL produselor cumpărate
 • Site-ul www.Premama.ro, numit ȋn continuare Premama, este proprietatea I.I. Todoran Adrian Liviu, ȋnregistrata ȋn jud. Sălaj, localitatea Zalău, str. Narciselor, nr. 5, F31/168/2022, CUI 45896114 şi va fi numită ȋn continuare intreprindere individuală.

  Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor şi condițiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. I.I. Todoran Adrian Liviu ȋşi asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi găsită accesȃnd această pagină, numita „Termeni şi condiții”.

I.I. Todoran Adrian Liviu garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul Premama și nu îi conferă dreptul de a descarca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor intreprinderii individuale fără acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legătură web – link – către Premama este limitat, neexclusiv și revocabil, și este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru I.I. Todoran Adrian Liviu sau oricăruia dintre partenerii noștri, numai după obținerea în scris sau prin email a acordului nostru.

1. Dreptul de autor a I.I. Todoran Adrian Liviu asupra informațiilor publicate pe site

Întregul conținut al site-ului Safimama – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe și alte date – este proprietatea I.I. Todoran Adrian Liviu și a furnizorilor săi și este apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul intreprinderii individuale a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Se permite folosirea site-ului Premama numai în limitele metionate în prezentul document.

2. Produsele si serviciile oferite de I.I. Todoran Adrian Liviu pe site-ul Premama, politica de prețuri

I.I. Todoran Adrian Liviuîși rezervă dreptul de a-și selecta clienții. Produsele comercializate prin intermediul Premama sunt noi. Factura fiscală este trimisă în format electronic pe adresa de email specificată de client, după confirmarea comenzii, conform legislației în vigoare. Produsele și serviciile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita stocului disponibil.

Prețurile sunt actualizate zilnic, în funcție de cursul BNR. Prețurile prezentate includ TVA și nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site.
Conform Art. 1665 din Codul Civil cu privire la prețul fictiv și prețul derizoriu: Vânzarea este anulabilă atunci când prețul este stabilit fără intenția de a fi plătit. De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când prețul este într-atât de disproporționat față de valoarea bunului, încât este evident că părțile nu au dorit să consimtă la o vânzare.

În ciuda eforturilor noastre, un mic număr de produse pot avea pe site prețuri greșite, stabilite în mod eronat la publicarea produselor pe site. În această situație, I.I. Todoran Adrian Liviu nu se obligă să onoreze comenzile cu preț derizoriu. În cazul în care prețul real este mai mic decât prețul publicat pe site, iar dumneavoastră ați achitat prețul în avans, diferența vă va fi returnată în termeni legali.

Conținutul Premama (texte, descrieri ale produselor, imagini, simboluri) este alcătuit colaborând și cu reprezentanții producătorilor I.I. Todoran Adrian Liviu.

3.Plata produselor

Plata produselor comandate de pe site-ul Premama.ro se poate efectua la livrarea produselor de catre curier (ramburs) sau ȋn avans. Plata ȋn avans se poate realiza prin ordin de plată sau prin card bancar; dovada plății trebuie trimisă la adresa de e-mail contact@premama.ro. În cazul plății ȋn avans, livrarea va fi efectuată numai după intrarea banilor in contul I.I. Todoran Adrian Liviu. Produsele comandate trebuie achitate integral, ȋn caz contrar nu se va efectua livrarea. Comenzile plasate pe site-ul Premama.ro şi achitate cu cardul sunt procesate de către EuPlatesc.ro ȋn numele I.I. Todoran Adrian Liviu.

I.I. Todoran Adrian Liviuȋşi rezervă dreptul ca ȋn anumite cazuri să solicite plata produselor ȋn avans.

4. Livrarea produselor

Livrarea produselor se face prin firma de curierat Sameday, pe tot teritoriul Romȃniei. TERMENUL de LIVRARE al produselor este cuprins ȋn mod normal ȋntre 24-48 de ore, dar există şi situații excepționale ȋn perioada sărbătorilor sau a concediilor ȋn care termenul de livrare poate fi şi de 5-7 zile lucrătoare. I.I. Todoran Adrian Liviuȋşi rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor ȋnainte de onorarea lor, prin contactarea clienților telefonic, pentru a se asigura că datele de livrare sunt complete.

În cazul în care coletul a fost expediat iar clientul nu este găsit la adresa menționată, el va fi contactat telefonic de către firma de curierat. Dacă cumpărătorul refuză ridicarea coletului, este obligat la suportarea cheltuielilor de transport tur-retur. De asemenea, obligația la plata cheltuielilor de transport intervine și în cazul în care adresa menționată de Cumpărător că destinație a comenzii este greșită sau dacă se face dovada că a fost avizat de compania de transport să ridice/să primească coletul și nu a făcut acest lucru. Clientul își asumă toată răspunderea în momentul confirmării și trimiterii comenzii că dacă decide în orice moment după finalizarea comenzii să refuze primirea acesteia și transportul a fost efectuat, va suportă cheltuielile de transport, în valoare de 19 lei. În caz contrar se aplică clauzele legilor comerțului electronic Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007 și OUG 174/2008.

Recepția produselor (calitativă și cantitativă) se face în 24 de ore de la primirea coletului și reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună. Orice reclamație a produsului că fiind neconform, ajunsă după 24 de ore de la primirea produsului, nu va fi luată în considerare. Factura constituie contractul de vânzare/cumpărare conform legislației române în vigoare.

I.I. Todoran Adrian Liviu își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de intreprindere, care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră conform uzanțelor legii românești.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de I.I. Todoran Adrian Liviu față de orice client în cazul nelivrarii sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de I.I. Todoran Adrian Liviu de la acest client.

5. Informații despre RETURUL produselor cumpărate

Clientul poate denunța unilateral contractul cu Premama fără a invoca un motiv, în termen de 14 zile calendaristice (cf. ord. 34/2014),  numai în scris și poate returna produsul (produsele) în același termen de 14 zile calendaristice.

Astfel, produsele cumpărate din Premama.ro pot fi returnate conform legii, în 14 zile calendaristice de la primirea lor prin curier.

Înainte de returnarea produsului, este obligatoriu să anunțați intenția de a returna un produs/mai multe produse prin completarea și trimiterea Formularului de retur sau a unui email la contact@premama.ro în care să ne indicați numele dumneavostră, produsele pe care doriți să le returnați și un cont IBAN în care să putem achita returul dumneavoastră.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renuntă la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestarilor de servicii, de la încheierea contractului.

Produsul va fi returnat în condiții bune, în punga sau cutia originală, neutilizat, cu toate etichetele atașate. În caz contrar ele pot fi reexpediate clientului pe cheltuiala acestuia.

NU se acceptă returnarea produselor care prezintă modificări fizice (urme de uzură, pete, găuri, urme de parfum sau de cosmetice, mirosuri neplăcute sau orice alte defecte, lipsa etichetelor cu care au fost expediate, atașate de produs așa cum au fost expediate de către Premama). Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.

În cazul în care clientul optează pentru organizarea transportului retur de către Premama, costul va fi de 19 lei, sumă ce se va deduce din valoarea produsului. Însă clientul poate returna produsele fără invocarea vreunui motiv, cu orice firmă de curierat dorește, caz în care responsabilitatea transportului e responsabilitatea lui.

Adresa retur: Premama, localitatea Zalău, str. Narciselor, nr. 5, județ Sălaj.

Dacă produsele alese pentru retur au fost însoțite de cadouri, trebuie returnate și acestea. 

Premama.ro va returna contravaloarea produselor în cel mult 14 zile de la data primirii returului. Suma înapoiată nu include cheltuielile de transport, dacă transportul s-a efectuat cu altă firmă decât firma standard folosită și anume Sameday.

Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face prin transfer bancar în contul IBAN specificat în Formularul de Retur.

Produse ce fac excepție de la exercitarea dreptului de returConform articolului 16 din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere:

 1. Produsele confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
 2. Produsele desigilate de consumator a căror nouă comercializare ar putea prezența riscuri din motive de igienă sau de protecție a sănătății pentru alți consumatori.

Prin urmare:

Din motive de igienă, produsele din categoria lenjerie intimă nu se pot returna.*
* Din această categorie face parte lenjeria de corp (chilot, slip, sutiene, bustiere, body bebeluși etc).

6. Comentariile utilizatorilor pe site-ul Premama

Utilizatorii care accesează site-ul Premama pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site după o aprobare prealabilă. Intreprinderea individuală își rezervă dreptul, dar nu și obligația, de a nu publica pe site comentarii cu conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care tulbură în vreun un fel viața privată a altor persoane, încalcă drepturile de proprietate intelectuală, conține viruși, texte reprezentând mail-uri în masă sau orice altă formă de spam.

I.I. Todoran Adrian Liviu nu va purta responsabilitatea și nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicări electronice, ele fiind oferite sub aceeași limitare a responsabilității ca și restul conținutului de pe site, conform articolelor din acest document. În cazul trimiterii unor informații, altele decât cele legate de procesul de cumpărare/vânzare a unor produse, se consideră că utilizatorul conferă societății I.I. Todoran Adrian Liviu și partenerilor acesteia dreptul exclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum și dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.

Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel încât, prin folosirea acestui conținut să nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.

Pentru orice probleme legate de drepturi de proprietate intelectuală se poate trimite email pe adresa contact@premama.ro.

7. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcționare

Site-ul Premama este găzduit de serverele unei terțe firme. I.I. Todoran Adrian Liviu nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări sau actualizări ale scripturilor programate. I.I. Todoran Adrian Liviu nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute datorită folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului Premama. I.I. Todoran Adrian Liviu nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul Premama. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor în cauză.

8. Politica de confidențialitate

I.I. Todoran Adrian Liviu garantează securitatea și confidențialitatea datelor găzduite și transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informații vor putea fi folosite de către I.I. Todoran Adrian Liviu pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promoții, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale către I.I. Todoran Adrian Liviu nu implică obligativate din partea utilizatorilor iar aceștia pot refuza furnizarea acestor date în orice circumstanțe și pot solicită în mod gratuit ștergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare în vederea ștergerii acestora din baza de date, se va data, semna și trimite de către persoana înscrisă în baza de date prin e-mail la adresa contact@premama.ro, sau prin poștă la adresa: Zalău, str. Narciselor, nr. 5, jud. Sălaj.

I.I. Todoran Adrian Liviu se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terți cu excepția operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi însă transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

Datorită modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul Premama sunt transmise pe cale electronică, I.I. Todoran Adrian Liviu nu poate fi făcut răspunzătoare în nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informațiilor de către persoane neautorizate, prin folosirea de aparatură sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, I.I. Todoran Adrian Liviu va lua toate măsurile și va pune la dispoziție toate fișierele necesare organelor competențe abilitate să rezolve acest tip de infracțiune.

Informațiile furnizate către I.I. Todoran Adrian Liviu sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului I.I. Todoran Adrian Liviu, abonarea la newsletter, etc), conform legilor în vigoare. I.I. Todoran Adrian Liviu nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terți, nu ȋncurajează spam-ul și nu face publice datele furnizate de clienții săi fără acordul explicit al acestora.
I.I. Todoran Adrian Liviu certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, precum și a Ordonanței nr. 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță cu modificările ulterioare. Printre aceste drepturi se numără (enumerarea nu are un caracter limitativ):

 1. dreptul de a cere I.I. Todoran Adrian Liviu să va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastră personale, în mod gratuit;
 2. dreptul de a cere I.I. Todoran Adrian Liviu să rectifice, actualizeze, blocheze sau șterge, în mod gratuit, acele date furnizate a căror prelucrare nu este conform dispozițiilor Legii nr. 677/2001;
 3. dreptul de a cere I.I. Todoran Adrian Liviu să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastră personale;
 4. dreptul de a cere I.I. Todoran Adrian Liviu să înceteze expedierea de mesaje promoționale.

Orice astfel de cerere/notificare se va dată, semna și trimite de către persoana înscrisă în baza de date prin e-mail la adresa contact@premama.ro.

I.I. Todoran Adrian Liviu nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urmă neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale. I.I. Todoran Adrian Liviu nu poate fi făcut răspunzătoare în nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de Premama în scopul precizat în prezentul document.

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul Premama, va fi considerată o tentativă de fraudare a site-ului Premama și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care au inițiat această acțiune.

Premama.ro folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

9. Dispoziții finale

Orice altă problema cauzată de produsele și serviciile prezentate pe Premama și care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către utilizator.

În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părți. Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții de Utilizare a site-ului Premama, clientul își asumă în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a site-ului.